• Deň Zeme

          • Milí žiaci, milí rodičia, 

            dávame vám do pozornosti aktivity Víkendu venovaného vode a prírode pri príležitosti Dňa Zeme organizovaného Bratislavským samosprávnym krajom. 

            V piatok 22. apríla sa na našej škole pedagógovia spolu so žiakmi budú venovať rôznym tvorivým aktivitám, ktoré ich budú učiť vzťahu k vode a prírode v okolí ich bydliska. 

            V sobotu 23. apríla pokračuje program čistením vodných tokov v rámci kraja (Dunaj, Malý Dunaj, u nás Čierna voda), verejných priestorov v našej obci (organizuje Obecný úrad N.Dedinka) a areálu základnej školy (organizuje OZ Deti Slnka). 

            V nedeľu 24. apríla bude milá príležitosť pre rodiny s deťmi splaviť sa z táboriska z Novej Dedinky do Tomášova (zabezpečený bude aj dovoz späť do táboriska), výstava dravých vtákov a fotografií zvierat v prírode. 

          • USMERNENIE K ZÁPISU na školský rok 2022/2023

          • Základné informácie:

            • Zákonní zástupcovia detí, ktoré do 31. augusta 2022 dovŕšia 6. rok a dosiahnu školskú zrelosť, ako aj deti, ktorým už bol začiatok školskej dochádzky odložený v predchádzajúcom roku, sú povinní svoje deti prihlásiť na zápis do 1. ročníka základnej školy.
            • Prednostne sa budú prijímať deti s trvalým pobytom v našej obci.
            • Na plnenie povinnej školskej dochádzky je povinný rodič prihlásiť aj dieťa, ktoré v nasledujúcom školskom roku 2022/2023 bude pokračovať v plnení povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole (tzv. Odklad), pretože takéto dieťa dosiahne šesť rokov veku do 31. 08. 2022.
            • Od 1.1.2021 nastala zmena v postupe pri odklade povinnej školskej dochádzky:
            • Zákonný zástupca dieťaťa, ktoré dosiahne do 31.8.2022 vek šiestich rokov, ale nedosiahne školskú zrelosť, musí požiadať riaditeľa príslušnej materskej školy buď o prijatie dieťaťa do materskej školy (ak predtým nenavštevovalo materskú školu), alebo o pokračovanie vzdelávania v materskej škole.

            Kedy  možno prijať aj dieťa, ktoré nedovŕši šiesty rok veku (predčasne zaškolené dieťa):

            • musí mať absolvované predprimárne vzdelávanie; zákonný zástupca predloží potvrdenie príslušnej materskej školy,
            • musí byť súhlasné vyjadrenie CPPPaP,
            • musí byť súhlasné vyjadrenie detského pediatra.

            Zoznam pomôcok zverejníme na webstránke školy.

            Anglický jazyk sa vyučuje od 1. ročníka.

             

            Postup pri zápise dieťaťa:

            • Zákonní zástupcovia vyplnia elektronickú prihlášku online na stránke školy, ktorú zverejníme 8. apríla 2022 od 12:00 hod. Elektronická prihláška bude prístupná  do 9. apríla do 24:00 hod. Po tomto termíne už prihláška nebude zverejnená. Prosíme rodičov, aby pred odoslaním dôkladne skontrolovali údaje (rodné číslo, bydlisko a kontaktné údaje) a vyplnili všetky povinné políčka formulára.
            • Do poznámky uveďte informácie o odklade (o predpokladanom odklade), o prihlásení dieťaťa na inú ako našu školu, či má dieťa súrodenca na našej škole a iné dôležité informácie. 

            Po vyplnení elektronickej prihlášky bude prebiehať zápis prezenčnou formou dňa 29.04.2022 od 15.00 do 18.00 hod. v priestoroch hlavnej budovy školy pod názvom “Stretnutie s rozprávkou”.

             

            Pri prezenčnom zápise zákonný zástupca dieťaťa predloží:

            • rodný list dieťaťa (ak je v rodnom liste uvedený len jeden rodič, všetky dokumenty podpisuje práve tento rodič),
            • občianske preukazy oboch zákonných zástupcov (ak sú v rodnom liste uvedení),
            • vytlačenú a podpísanú elektronickú prihlášku oboma zákonnými zástupcami, aj s prílohami č. 1 a 2, pokiaľ si zákonný zástupca uplatňuje výnimku,
            • preukázateľný doklad o zdravotnom postihnutí dieťaťa alebo o špeciálnych výchovno-vzdelávacích potrebách dieťaťa (doložiť najneskôr do 15. mája 2022).

            Podpisy zákonných zástupcov na prihláške:

            • sa vyžadujú od oboch zákonných zástupcov dieťaťa, okrem:

            Výnimky:

            • jednému rodičovi bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv a povinností (je možné preukázať neoverenú kópiu rozhodnutia súdu),
            • jeden z rodičov nie je schopný zo zdravotných dôvodov podpísať sa (je možné preukázať potvrdením od všeobecného lekára zákonného zástupcu),
            • zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou  a vec neznesie odklad, rodič predloží písomné vyhlásenie (Priloha_c.1.docx)
            • ak sa zákonní zástupcovia dohodnú, že prihlášku podpisuje iba jeden zákonný zástupca, musia riaditeľovi školy doručiť písomné vyhlásenie (Priloha_c.2.docx).

            Rozhodnutie o prijatí / neprijatí a doručenie rozhodnutia:

            • sa doručí obom zákonným zástupcom dieťaťa,
            • sa doručí len jednému zákonnému zástupcovi, ak sa zákonní zástupcovia dohodli a spolu s podanou prihláškou doručili riaditeľovi školy písomné vyhlásenie (Priloha_c.2.docx)
            • ak zákonní zástupcovia majú v prihláške rôznu doručovaciu adresu, rozhodnutie sa doručuje každému zákonnému zástupcovi osobitne.

             

            O prijatí / neprijatí dieťaťa do 1. ročníka základnej školy rozhodne riaditeľ školy do 15. júna 2022.

            Prosíme rodičov, aby sledovali webstránku školy (zsndedinka.edupage.org).

             

            Oznam k zasielaniu rozhodnutí do elektronických schránok

            V zmysle zákona č. 305/2013 Z.z. o elektronickej podobe výkonu verejnej moci a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o e-Governmente) vám oznamujeme, že rozhodnutia vám budú zasielané do elektronickej schránky spôsobom doručenia do vlastných rúk.

            Rozhodnutia budú autorizované kvalifikovaným elektronickým podpisom vytvoreným s použitím mandátneho certifikátu a s pripojenou elektronickou časovou pečiatkou alebo kvalifikovanou elektronickou pečaťou s pripojenou elektronickou časovou pečiatkou.

            V prípade, že nemáte aktivovanú elektronickú schránku na doručovanie, rozhodnutia vám budú doručené formou listinného rovnopisu, ktorého súčasťou bude doložka o autorizácii v zmysle Vyhlášky č. 85/2018 Z.z. Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu, ktorou sa ustanovujú podrobnosti o spôsobe vyhotovenia a náležitostiach listinného rovnopisu elektronického úradného dokumentu

             

          • Testovanie 9 – Oznam pre žiakov 9. ročníka a rodičov

          • Milí študenti,

             

            dňa 6. apríla (streda) Vás čaká celoslovenské testovanie žiakov deviateho ročníka Testovanie 9 – 2022.

            Váš príchod do školy si naplánujte tak, aby ste v čase 7:30 boli už v škole. Pred testovaním sa stretnete v triede 6.B, kde si Vás vyzdvihnú administrátori testovania a odvedú do tried. Samotné testovanie bude prebiehať v triedach 5.A, 5.B, 7.A. 

            Testovanie z matematiky sa uskutoční od 8:00 do 9:55 hod. , administrácia testu z matematiky  8:20 – 9:50 hod. ( 90 minút) a testovanie zo slovenského jazyka a literatúry od 10:20 do 11:50 hod., administrácia testu zo slovenského jazyka a literatúry 10: 35 – 11:45 hod. ( 70 minút).

            Po skončení Testovania 9 idete na obed a odchádzate domov.

            Povolené pomôcky pri  testovaní sú: kalkulačky, rysovacie pomôcky, modré alebo čierne guľôčkové pero, prineste si aj náhradné (nie plniace alebo gumovacie!) . Žiaci nesmú mať počas testovania pri sebe mobilné telefóny!

            Nezabudnite si priniesť pitný režim a desiatu.

            Študentom prajeme úspešné zvládnutie testu.

          • Burza kníh v obecnej knižnici

          • Vážení rodičia a milé deti,

            obecná knižnica vás srdečne pozýva na burzu kníh, ktorá sa uskutoční už 26.03.2022 (túto sobotu) v čase od 14,00-17,00h v priestoroch knižnice na Hlavnej 10/B. Bude to príležitosť nielen vaše knižky predať či vymeniť, ale tiež možnosť stretnúť sa s priateľmi a stráviť v ich spoločnosti (a hlavne v spoločnosti kníh) príjemné popoludnie.

            Milým spestrením burzy budú čítania s deťmi. O 15,00h sa im knižkou prihovorí vzácny hosť. Kto to bude, to zatiaľ zostane tajomstvom. Príďte a nechajte sa prekvapiť. O 16,00h sa deťom budú venovať Alenka a Marta z Čarohlások.

            V prípade záujmu o predaj kníh na burze nás, prosím, kontaktujte e-mailom na adrese kniznica@novadedinka.sk alebo sa zastavte v knižnici osobne v čase otváracích hodín. Počet miest pre predávajúcich je obmedzený, tak ak chcete osviežiť vaše domáce knižnice alebo si len urobiť miesto pre nové tituly, neváhajte.

            Budeme sa tešiť na každého návštevníka a veríme, že z tejto akcie spoločne vytvoríme milú tradíciu.

            Vstup na akciu je voľný.

          • Výzva

          • Základná škola Nová Dedinka zisťuje záujem o vyučovanie pre školopovinné deti z Ukrajiny.

            Záujem je potrebné nahlásiť osobne v škole na riaditeľstve, najneskôr v piatok (25.03.2022)

            do 12.00 hod.

            Zákonný zástupca dieťaťa, ktorý prejaví záujem, musí  splniť:

            1. vyplniť žiadosť  (príloha č.1),

                v žiadosti – do poznámky treba uviesť aj záujem o ŠKD a stravu v školskej jedálni,

            2. priniesť potvrdenie od lekára o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa (príloha č. 2),

            3. rodič doloží doklad o začatí konania o azyl alebo o poskytnutie dočasného útočiska.

            Podľa zisteného záujmu určí vedenie školy spoločne so zriaďovateľom školy formu vyučovania školopovinných detí z Ukrajiny s nástupom od 01.04.2022. 

            PRÍLOHY:

            1. ziadost.pdf

            2. Lekarske_potvrdenie.pdf


          • Testovanie 9 - 2022

          • Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl  (T9-2022)

            sa v školskom roku 2021/2022 uskutoční: 

            6.4.2022

            z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra.

             

            Na testovaní sa zúčastnia žiaci 9. ročníka základných škôl, vrátane žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, okrem žiakov vzdelávaných podľa vzdelávacích programov pre žiakov s mentálnym postihnutím.


            Náhradný termín Testovania 9-2022 sa uskutoční:

            21.4.2022

             

             Viac informácií nájdete na: https://www.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9 .

          • 2% z dane

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane v prospech OZ Deti Slnka dlhodobo podporujúceho našu školu!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
            • skvalitnenie vybavenia školy (materiálna podpora, nákup techniky, pomôcok, literatúry atď.)
            • podporu mimoškolských aktivít žiakov (exkurzií, vzdelávacích pobytov, športových a kultúrnych aktivít 

            Ďakujeme všetkým, ktorí nám v minulých rokoch 2% zo zaplatenej dane z príjmov poukázali.

            Tlačivá na vyplnenie: 

            potvrdenie_2021.pdf

            vyhlasenie_2021.pdf


          • Objednaj si oblečenie našej školy

          • Dobrý deň,

            radi by sme Vám predstavili jednu skvelú novinku!

            Naša škola si nechala vytvoriť svoju vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, ktorej náhľad vidíte nižšie a ktorú je možné si aktuálne zaobstarať v našom eshope tu: https://www.kraloveskoly.cz/ndedinka/

             Objednávanie je už spustené a bude možné až do 20. 3. 2022. Nasledujúci deň sa eshop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť ten svoj kúsok zo školskej kolekcie!

            Dúfame, že z nej budete mať rovnakú radosť ako máme my!

             

            S pozdravom a prianím krásneho dňa

            vedenie školy

          • Pozvánka do súťaže ENGLISHSTAR

          • Ahojte žiaci, máme tu 2.ročník anglickej súťaže English star. Ak máte záujem, prihláste sa u koordinátorky súťaže pani uč. Libovej, ktorá Vás zaregistruje a zaplaťte štartovné 5 eur. Ďakujem

          • Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy a školského zariadenia

          • Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom ochorenia COVID-19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu bolesť brucha, vracanie, hnačka), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy a školského zariadenia. Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára.

            Po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka.

            Návštevník školy a školského zariadenia môže vstúpiť len na základe „Písomného vyhlásenia o bezpríznakovosti“ pre návštevníka.

          • Olympiáda v anglickom jazyku - 32.ročník (šk.rok 2021/2022)

          • Dátum konania školského  kola:  22.11.2021

            Vyhodnotenie školského kola olympiády v anglickom jazyku:

             

            Kategória - 1B: 

            1. miesto:    Ela Lošonská
            2. miesto:    Bernadett Fϋlöpová
            3. miesto     Miroslava Burešová

            Každému súťažiacemu ďakujeme za účasť a postupujúcej žiačke Ele Lošonskej  z 9.A triedy gratulujeme.

             

          • GEOGRAFICKÁ OLYMPIÁDA - Okresné kolo 17.2.2022

          • Kategória G (piataci)

            Daniel Hrebík     1. miesto v okresnom kole

            Adam Gerek     2. miesto v okresnom kole

            Viliam Kohutiarúspešný riešiteľ v okresnom kole

             

            Kategória F (šiestaci, siedmaci)

            Anna Jančovičová– úspešný riešiteľ v okresnom kole

            Natália Majerníkováúspešný riešiteľ v okresnom kole

            Elizabeth Kojšováúspešný riešiteľ v okresnom kole

             

            Kategória E (ôsmaci, deviataci)

            Lucie Thinschmidtováúspešný riešiteľ v okresnom kole

            Noémi Szighardtúspešný riešiteľ v okresnom kole

            Lucia Štofováúspešný riešiteľ v okresnom kole

             

            Každému súťažiacemu ĎAKUJEME 😊

    • Kontakty

      • Základná škola, Hlavná 45, 900 29 Nová Dedinka
      • Riaditeľka školy: zsndedinka@gmail.com, riaditelka@zsndedinka.sk
      • ZŠ : +421940 61 09 79 - ekonomické oddelenie +421911 88 61 61 - riaditeľka školy +421910 44 91 91 - školník
      • Hlavná 45 90029 Nová Dedinka Slovakia
      • 36071196
      • 2021603078
      • Administrátor aSc Agendy a Edupage: administrator@zsndedinka.sk Výchovná poradkyňa: vychovnyporadca@zsndedinka.sk Školský špeciálny pedagóg: specialnypedagog@zsndedinka.sk Ekonómka, hospodárka školy: ekonomka@zsndedinka.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje